Zanimivosti

12 presenetljivih dejstev o erekciji

Dejstva o erekciji
Written by marko

Ne glede na to ali ste moški ali ženska, verjetno mislite, da veste vse, kar je treba vedeti o spolnem udu. Mi vam bomo v današnjem prispevku zaupali nekatera zanimiva dejstva o erekciji, ki jih zagotovo še ne poznate. Berite dalje in se naučite veliko novega.

1. Večina moških, ki ne morejo doseči erekcije, nima erektilne disfunkcije. Starejši moški pogosteje trpijo zaradi erektilnega nezadovoljstva kot zaradi erektilne disfunkcije. To pomeni, da je pridobitev in ohranjanje erekcije postalo težje in bolj frustrirajoče kot nekoč, vendar ni nemogoče.

2. Penisi so krhki. Ja, moški si lahko zlomi svoj penis. Pri tem ne gre za zlomljeno kost, vendar krvne žile znotraj penisa počijo, kar povzroči boleče otekanje. Tretjina zlomov penisov se zgodi med samim spolnim odnosom.

3. Prva erekcija nastopi v maternici. Erekcija pri moških se zgodi že zelo zgodaj, celo v maternici. Moški plodovi torej lahko doživijo erekcijo, še preden prijokajo na svet.

4. Zdravila za erektilno disfunkcijo ne delujejo vedno. Zdravila, namenjena za pomoč moškim z erektilno disfunkcijo, delujejo le v približno dveh tretjinah primerov. Nekateri moški potrebujejo večje odmerke kot drugi, vse pa je odvisno od tega, kako moško telo prenaša zdravila.

5. Krajši penisi imajo procentualno večjo erekcijo. Raziskave kažejo, da imajo moški s krajšimi penisi erekcijo, ki poveča velikost penisa za 86 odstotkov. Pri daljših penisih je rast 47-odstotna.

6. Povprečna velikost penisa znaša 14,2 cm. Študija iz leta 2013 je poskušala enkrat za vselej ugotoviti povprečno velikost penisa v erekcijskem stanju. Ugotovitev: povprečni pokončni penis je velik 14,2 cm. Podatki so prišli neposredno od udeležencev študije, ki so se sami merili, zato se postavlja vprašanje, kolikšna je resničnost zbranih podatkov.

7. Največji penis na svetu meri 34 cm. Jonah Falcon, ameriški televizijski in filmski igralec, naj bi imel največji penis na svetu. Omeniti velja, da je meritev opravil sam.

8. ED lahko signalizira resne zdravstvene težave. Včasih so spolne težave znak drugih telesnih težav. Po navedbah zdravnikov lahko erektilno disfunkcijo povzročijo srčne bolezni, diabetes, Parkinsonova bolezen, multipla skleroza, visok holesterol in drugo.

9. Za orgazem erekcija ni potrebna. Da, prav ste prebrali. Moški, ki ne morejo doseči erekcije, še vedno lahko dosežejo orgazem.

10. Nezdrave navade povzročajo težave z erekcijo. Z izbiro življenjskega sloga lahko postanete bolj nagnjeni k težavam z erekcijo. Alkoholizem, uživanje prepovedanih drog, prekomerna telesna teža, kajenje, nekatera zdravila in celo dolgotrajno kolesarjenje lahko privedejo do erektilne disfunkcije.

11. Moški imajo od tri do pet erekcij na noč. Povprečni moški med spanjem doživi kar nekaj erekcij, od katerih vsaka traja približno 30 minut.

12. Erektilno disfunkcijo lahko povzroči psihološki stres. Ko so moški frustrirani zaradi nezmožnosti doseganja erekcije, še težje premagajo težave z erekcijo. Pomaga lahko pogovor z zdravnikom ali spolnim terapevtom.

O avtorju

marko