Intima

Klišeji zmenkov, ko ste v 30-tih

Dosti je neprijetnih stvari, ki ste tičejo zmenkov, brez da nam nekdo govori, kako bi morali o tem razmišljati. Najslabši so tisti nasveti s strani družine in prijateljev. Slab nasvet je tisti, ko nam nekdo svetuje nekaj, kar je veljalo takrat, ko smo bili stari 18 let in smo imeli prvega fanta. Ali pa smo bili stari 20 let in še nismo imeli fanta. Vsi si želimo tisti pravi nasvet, ki je prilagojen naši zgodbi in stanju in ne tisti kliše, ki smo ga slišali že milijonkrat.
Nekaj let nazaj sem pisala o zmenkarjenju v svojih 20-tih, ko sem bila dejansko stara 20 let +. Takrat sem še verjela v te klišeje, sedaj pa, ko sem stara 30, se mi v mislih konstantno prikazuje tisti emoji z obrnjenimi očmi, kadarkoli mi hoče kdo prodati kakšen že prevečkra slišan, obrabljen nasvet.

Če ste stari 30, oziroma nad 30 let in ste samski, potem morate biti zelo pazljivi, kakšne nasvete poslušate. Nekateri od njih vam bodo celo preprečili, da najdete srečo v življenju. Za vas sem zato pripravila 10 klišejev, ki jih, če želite najti osebo, ki bo šla z vami skozi življenje, ne smete poslušati in jim verjeti.

  1. Ne iščite ljubezni, našla vas bo sama

Izgledate super, veliko date na svoj izgled, imate dober poklic in ne želite se zadovoljiti s povprečjem. Pravilno. Ampak to, da mislite, da bo simpatičen moški kar prisedel k vam na sosednji sedež na letalu in se bo nato odvilo vse samo od sebe, je neumno. To, da mislite, da se bo ljubezen zgodila, ko to najmanj pričakujete, je neumno. Če to mislite pri 30 letih, ste morda ravno zato samski. To pomeni, da ne sprejemate nobene odgovornosti za svoje življenje, če vse prepuščate usodi. Potrebno je, da sami kaj naredite, da boste našli ljubezen svojega življenja. NE BO prišla kar sama od sebe. Gospod Tapravi tudi ne bo kar potrkal na vaša vrata, medtem ko ste v pižami in imate mastne lase, ter vam rekel, da vas je iskal celo življenje. Nehajte sanjati, to je realnost.

  1. Seks na prvem zmenku je neprimeren

V 30 letih seks na prvem zmenku ne uniči možnosti za zvezo. Pika. Moje razmerje se je začelo ravno s seksom na prvem zmenku, na sredini prvega zmenka, v avtu. Moje mnenje, tako lahko prav hitro vidite, ali se v seksu ujameta. Zakaj bi tratili kakšen mesec vašega dragocenega časa, da ugotovite ali vaš potencialni mož seksa kot zajec? No, tudi jaz ne vem zakaj.

  1. Ostani samska, če še nisi zadovoljna s seboj

Mnogi, premnogi, ljudje so prepričani, da bi ljudje, ki še niso povsem zadovoljni s svojim življenjem, morali ostati samski, dokler ne bodo povsem zadovoljni. Naj vam povem zanimivost. Nobena oseba ni nikoli povsem zadovoljna s svojim življenjem. Če pa morda mislite, da vas bo potencialno razmerje še bolk odvrnilo od vaših ciljev, odvrnilo vas bo samo, če boste vi to dovolili. Vse je odvisno od vas.
Vedno se spreminjamo, se učimo, rastemo in se razvijamo. Vedno najdemo stvar, na kateri moramo sami pri sebi še delati.

  1. Ljubi, kot da te še nihče nikoli ni prizadel

Ha. Ha. Ja, bilo bi lepo, a žal ni realno. Pri tridesetih imamo vsi neko preteklost, bili smo ranjeni in prizadeti. Imamo prtljago. Nekateri imajo celo otroke, kar stvar pri njih še bolj zaklomplicira.
Ljubiti, kot da se nam še nikoli ni zgodilo ničesar hudega, je tako, da slepo zaupamo našemu novemu partnerju. Ne počnite tega. Ljudje se morajo naučiti pridobiti vaše zaupanje, dobro je biti pazljiv. Tako se zavarujemo. Ne govorim, da si morate postavljati nevem kakšne obrambne zidove, govorimo o spoštovanju samih sebe.

  1. Ženske padamo na barabe

Ja, pri 15-tih padamo na tiste poredne fante v našem razredu. Pri tridesetih ne več. Pri tridesetih si ženske želimo zanesljivega partnerja, ki se bo potrudil za odnos in se ne bo obnašal, kot da smo še vedno v srednji šoli. Ravno zato, ker smo nekaj že dale skozi, se nam ne ljubi več prenašati neodraslih in nezrelih fantkov. Hočemo zvezo s pravim moškim.

  1. Glej dejanja, ne besed!

Dejanja govorijo glasneje od besed, vendar tud dejanja ne govorijo najglasnejše. V svojih dvaindvajsetih ste morda verjeli, da je nekdo z dejanji pokazal svoje resnične občutke do vas. Vendar pa v 30-ih letih uvidite, da so dejansko vzorci nekoga tisti, ki kažejo prava čustva.
Vsakdo lahko deluje popoln za eno noč, pozorni bodite torej na dolgotrajne vzorce.

  1. Kar ne veš, ne boli.

Dala vam bom primer scenarija “nevednost je blaženost”: hipotetično recimo, da je tvoj fant odšel na morje na fantovščino in so se tam zgodila kakšna neprimerna vedenja. Govorim o scenarijih, ki vključujejo gole ženske, droge, itd,..
Če ste v vaših dvajsetih letih in se vam prigodi takšna izkušnja, vendar vam vaš fant pove, da se na morju ni zgodilo nič, ja, potem nevednost je blaženost. V 30-ih letih pa boste želeli vedeti, kako se oseba, za katero razmišljate, da je morda pravi za vas, ravna v vaši odsotnosti. Nevednost, torej zagotovo ni blaženost, ko ste v 30-ih letih.

  1. Nasprotja se privlačijo

Ko smo bili mlajši, nam je bilo vredu , da bi ostali z nekom, kljub temu, da nismo imeli z njim nič skupnega. Mislili smo, da je zabavno, ko je bil nekdo, s katerim smo se družili, tako neverjetno drugačen od nas. Vendar pa v naših 30-ih začenjamo razmišljati dolgoročno. Začenjamo razmišljati o poroki. Na tej stopnji se zavedamo, kako koristno je imeti podobne vrednote, podoben način življenja in podobne interese.

  1. Mnogo rib je v morju

Ko ste mlajši, resnično verjamete, da so vaše možnosti neskončne. Verjamete, da tudi če ste našli nekoga posebnega, je verjetno še nekdo boljši za vogalom. Šele ko ste starejši, se začnete zavedati, kako redko se je resnično povezati z nekom. Veste, da če najdete nekoga, s katerim se počutite povezane in izgubite to osebo, je to zelo težko. V 30-tih letih ste se zavedli, da če najdete mavrično ribico, jo morate držati, saj bo zelo težko najti drugo mavrično ribico.

  1. Bolj ti je vseeno, boljše je.

Problem s tem klišejem je, da ljudje resnično verjamemo, da bo tisti, ki mu je vseeno, pridobil, kar se tiče odnosa. Da se bodo ljudje kar plazili za njim. Na koncu bo vsem jasno, da je takšna oseba totalen kreten, ki samo igra. Torej, če hočete najti nekoga pravega, potem igralci niso pravi za vas. Takšne osebe velikokrat zanima samo ena stvar – seks.

Ta kliše je nepomemben, če sta oba v razmerju medsebojno zelo predana drug drugemu in veliko skrbita drug za drugega. To je idealno in to bi moral biti cilj vsakega odnosa. Nihče se ne bi smel pretvarjati,

O avtorju

marko