Nosečnost

Kako je resnično imeti novorojenčka?

Written by marko

Novorojenčki so zagotovo srčkani, vendar definitivno niso samo sončki in mavrice. Kakšen je dan v življenju z novorojenim otrokom, katere so tiste stvari, ki jih morda še niste vedeli? Za vas smo pripravili članek o tem, na kaj vse se morate pripraviti, če nameravate v bližnji (ali daljni) prihodnosti imeti otroka?

Prihod vašega majhnega človeka pomeni, da ste vstopili v pogumen, nov svet starševstva. Nosečnost je v preteklosti. Nič več zdravniških obiskov, nič več krvi, niti več bolečin. Tisti nasveti vseh okoli vas o vzgoji otroka pa ne bodo izginili in svetujemo vam, da jih prenesete z nasmehom. Zdaj je najbolj pomembno vse v zvezi z vašim otrokom. In čeprav so čudoviti in srčkani, ne prihajajo z navodili za uporabo. Torej, berite naprej, da ugotovite, kakšen je dan v življenju novorojenčkov.

  1. Koliko je ura? ?

Najprej, ne boste več potrebovali budilke. Zvok jokajočega otroka je tisti, ki ga ni mogoče blokirati in vas bo takoj spravil iz postelje. In dobra novice: ta “prijeten” zvok boste pogosto slišali čez noč. Pravzaprav koncept časa postane malce nepomemben, ko imate doma novorojenčka. Ne glede na to, ali je to ob 14:00 ali 02:00, ga boste verjetno morali hraniti, previjati in zibati, dokler ne bo zaspal.1

2. Plenice, plenice povsod! ?

Menjanje plenic postane vaše glavno opravilo, po približno enem dnevu, ko bo vaš otrok doma. Najprej boste seveda, v upanju, da vam bo pomagal, morali naučiti vašega partnerja, kako zamenjati plenico. HA. Potem, ko boste ugotovili, da ste sami v tem, bo vaš dan sestavljen pretežno iz menjavanja plenic. Kako že rečejo, tri stvari so gotove. Smrt, davki in menjavanje plenic.

3. Spanje, kaj je to? ?

Edini v vašem domu, ki bo zdaj dobil ves čas za počitek, je vaš otrok. Ne boste veliko spali, to vam zagotavljamo. Spanje 6 ur v kosu bo ob prihodu novorojenčka postalo zelo redka dobrina. 

Eden najboljših od tistih osovraženih nasvetov, ki jih boste dobili, je, da spite, ko vaš otrok spi. Ja, seveda. To dobro deluje v teoriji, vendar ni zelo praktično (ali pa si je to zamislil nekdo, ki nima otrok!). Resnica je, da je treba storiti še veliko drugih stvari, ki jih je mogoče storiti le, ko vaš otrok spi. Čiščenje hiše, tuširanje in pranje perila so trije največji. Nobena od teh nalog se z otrokom ne izvaja zlahka in potrebuje vašo stalno pozornost. To ne pomeni, da zdaj ne boste mogli ujeti nekaj spanja, ko bo vaš dojenček spal, ampak za tiste, ki menijo, da je tako enostavno, kot smo že rekli, ja, seveda!

4. VELIKA ŠTIRICA! ?

Če se vam človeško izločanje (kako naj drugače to imenujemo?!) zdi odvratno, vas bo otrok hitro pozdravil. Lulanje, kakanje, bljuvanje in smrklji. Velika štirica. V nekem trenutku boste nosili vse štiri na svoji majici. Ah, kaj govorimo. Diskriminacija, in vaš otrok ne diskriminira. Veliko štiricfo boste nosili povsod, v laseh in na kolenih. In to se ne zgodi samo v udobju vašega doma, kjer je sprememba obleke tako zelo enostavna. Pripravite se na članstvo v tem ekskluzivnem starševskem klubu!

5. Hranjenje. ?

Podobno kot vaš prejšnji urnik spanja, pozabite na sproščen obrok in kavico. Novorojenčki vam vzamejo ogromno časa. Poleg velike štirice še hranjenje in jok. Navadite se na obroke med njegovim spanjem, kar pomeni, da se lahko poslovite od spanca. In če pred otrokom niste pili kave, jo boste sedaj oboževali.

Lepota v tem, da imate novorojenčka, je to, da veliko vaših obiskovalcev, ki so že prej šli skozi vse to, pride na obisk s hrano in piškoti. Njihova velikodušnost vam in vašemu zakoncu omogoča, da imate pripravljen obrok, ko se navadite na orkan sprememb, ki ga prinese otrok.

6. Počitek, kje si? ?

Ko ste starš, je čas, ki ga preživite sami s sabo, tako pogost, kot je pogost padec kometa na Zemljo. Eden od načinov, da dejansko dobite malo časa zase, je, da izkoristite dejstvo, da vaši starši umirajo, in da bi z veseljem preživeli nekaj časa s svojim vnukom. Stari starši rešujejo življenja! Sprejmite ponudbo po varstvu. To vam bo omogočilo, da zajamete sapo z dremežem, dolgim, vročim tušem ali celo najdete malo časa za hitro vadbo.

To je bolj ali manj dan v življenju novorojenčkov. Operi. Ponovi. Zamenjaj plenico. Nastavi joško. Ponovi. Jutri se vse začne znova.

 

O avtorju

marko